At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Falon kívüli RAL beépítés – Doorland

 

Falon kívüli RAL beépítés

 

A falon kívüli RAL beépítés a nyílászárók beépítésének egy speciális megoldása. Alapesetben a fal külső síkja a nyílászáró belső síkjával egyezik meg.  Létezik azonban olyan speciális megoldás is, amikor a nyílászáró belső síkja és a fal külső síkja között távolság van.

Alapesetben fontosnak tartjuk, hogy az alsó tartó szerkezet legyen a teherviselő, ezért mi minden esetben ragasztásos és csavarozási technikával PURENIT csíkot ragasztunk és csavarozunk fel a fal külső síkjára és közvetlenül ide ültetjük rá a nyílászárót, így oszló terhelést tudunk átadni a falazatnak. Természetesen itt is ügyelünk a légzárásra és a párazárásra. A szerkezet többi részét "L" - vasakkal rögzítjük a falazathoz. A belső oldali pára és légzárást Illbruck szalaggal és a sarkokon varratpasztával biztosítjuk. Sok esetben az így leírt beépítés biztosítja az épületek belső lég és párazárását - légtömörségét. Természetesen tovább is folytatható a RAL beépítés - a külső oldalon EPDM alapú víz és légzáró fólia alkalmazásával. Az így kialakított beépítés a hivatalos falon kívüli RAL beépítés.

blower door teszt eredménye

Cégünk a Doorland Kft. fontosnak tartja a megfelelő minőségű anyagok használatát és úgy gondoljuk, hogy tapasztalati úton történő tanulást semmi sem helyettesíti. 

A beépítés pontosságát blower door teszttel lehet ellenőrizni. A mellékelt képen egy Doorland Kft. által forgalmazott nyílászáró és beépítésének vizsgálati eredménye látható. (A 0,6 érték alatti vizsgálati eredmény passzívház jellegű épületet mutat.) 

 

Alul Purenit alátámasztás, oldalt "L"-vasak

Purenit alátámasztás, duzzadó szalag és EPDM ragasztó

Belső oldali RAL párazáró szalag, sarkokon varratpaszta

Külső oldalon öntapadós EPDM, víz és légzáró fólia lezárás