Zsalugáterek
Slider

A zsalugátereknek több évszázados hagyománya van, melyek napjainkban ismét reneszánszukat élik. A zsalugáter fix- vagy mozgathat (állítható) lamellákkal ellátott kültéri árnyékoló berendezés, amely készülhet fából, fémből vagy műanyagból.                                                                        

A zsalugáter kiemelkedő szerepet játszik az épület homlokzati arculatának kialakításában, amely  egyszerre árnyékolóként és díszként is szolgálhat. Esztétikus megjelenése mellett az időjárás viszontagságaival szemben tartós ellenálló képességgel rendelkezik és egyben betekintés elleni védelmet is nyújt. Mindemellett jó hő- és hangszigetelő. Elsődleges feladata azonban az árnyékolás.

A zsalugáter legfontosabb előnye, hogy a Nap sugarainak már a nyílászáró üvegfelülete előtt útját állja, vagyis hőszigetelő rétegként funkcionál, így környezetbarát módon energia felhasználása nélkül akadályozza meg a belső tér nem kívánatos felmelegedését a nyári időszakban, míg télen megóvja az otthon melegét, csökkentve ezáltal a fűtési költségeket.

A zsalugáterek bármilyen nyílászáróra felszerelhetők, akár utólag is elhelyezhetők anélkül, hogy bontásra kerülne sor vagy a már beépített nyílászárók megsérülnének.

 

Az EHRET az Ön igényeinek megfelelően alumínium nap- és időjárás-védelmi rendszereket gyárt. A termékcsalád több mint 400 modellt tartalmaz, amelyek nyithatóak, csúsztathatóak és tolhatóak. A zsalugáterek mind egyedi dizájnnal rendelkeznek, az építészetben tökéletesen helyt állnak legyen szó akár hagyományos vagy egyedi igényről.

 

NYÍLÓ ZSALUGÁTEREK - élő hagyomány

Fix 

Ezek a modellek mindössze egyetlen egy felületből, fix lamellákból állnak. Ezen kívül ez a felület további elemekre is felbontható (sima alulemezre vagy hossz- és  keresztirányban).

Mozgatható
A zsalugáterek mozgatható lamellákkal mindössze egyetlen felületből állnak, azonban ezt a felületet további elemekre is felbonthatjuk. A lamellákat látható vagy akár rejtett rúddal mozgathatjuk.

Zárt
A zárt modelleknek csak olyan felületeik vannak, amelyek lamellarészekből vagy alumíniumlemezekből készülnek.

 

 

TOLÓ ZSALUGÁTEREK – a hagyomány és a modern találkozása

Mivel az újépítésű épületeket nagy méretű ablakfelületekkel és árnyékolástechnikával látják el, a tolózsalugáterek jelentősen meghatározzák a homlokzatot és domináns design elemmé válnak.
A belső teret toló zsalugáterekkel lehet védeni mind a napfénytől, mind a kíváncsiskodó szemektől.

Egyedi belső
A kreativitás egyre fontosabb szerepet játszik a modern építészetben. A csúsztatható és összecsukható tolóajtók különösen alkalmasak a homlokzat alakításának kreativitására. Az EHRET cég ezért folyamatosan új modelleket fejleszt ki, amelyek megnyitják a modern építészet új tendenciáit és követelményeit.

 

HARMONIKA ZSALUGÁTEREK - kifinomultan helytakarékos

A harmonika zsalugátereket nyitási sugár nélkül tudjuk nyitni és csukni, mint egy harmonikát, így rengeteg helyet megspórolunk. A görgők a futópályán rendkívül csendesek.

A zsalugáterek összecsukva szinte eltűnnek, azonban a szárnyakat az ablak teljes szélességében ki tudjuk nyitni.