Doorland Impulsive 90 Veka műanyag nyílászárok

A Doorland Impulsive 90 Veka nyílászáró termékcsalád egyedi műszaki-technikai sajátosságainak köszönhetően használói számára hosszú éveken keresztül átlagon felüli gazdaságos működtetést, egyedülálló lég- és vízzárást, illetve rendkívül hő- és hangszigetelő képességeket biztosít.

Az alap vasalatban integrált résszellőző funkció, valamint a hőhídmentes távtartó technológiával készülő hőszigetelt üvegek együttesen vetnek komoly gátat az ablakcserét követő gyakori penészképződésnek, illetve a háromszoros gumitömítések garantálja az akár 30 esztendő elteltével is makulátlan szigetelést és zajvédelmet.

Alumínium burkolattal is rendelhető, amely kiváló védelmet nyújt a környezeti hatásokkal szemben, fokozza a szerkezet stabilitását, ellenálló képességét és tartósságát, valamint dekoratív megjelenést kölcsönöz.

 

Műszaki tartalom:

 • 6 légkamrás, RAL-A kategóriás, középvízgátas profil Uf= 1,0 W/m2K
 • teljes nyílászáró hőátbocsátási tényezője: Uw=0,78 W/m2K
 • 90 mm beépítési mélység
 • opcionálisan külső alumínium borítással
 • horganyzott acélmerevítés
 • háromszoros gumitömítés, magas vízrésgát
 • 3-rétegű melegperemes üvegezés: Ug= 0,5 W/m2K, 48 mm üvegvastagság
 • Roto alap biztonsági vasalat, résszellőző, kilincs

MŰSZAKI TARTALOM

Nyílászáró árajánlatok összehasonlításakor nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük a nyílászárók műszaki tartalmát. Pl.: üvegezés, profilmélység, kamrák száma, Uw (hőátbocsátási) tényező, vasalatrendszer, üveg Ug (hőátbocsátási tényezője, valamint a hangszigetelés (dB). Ezek figyelembe vételével elkerülhetjük a kellemetlen meglepetéseket. Az Ug tényező minél alacsonyabb, minél jobban közelít a nullához, annál magasabb hőszigetelésű az adott üveg/szerkezet. Megrendeléskor mindenképpen kérjen tájékoztatást ezekről az adatokról. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a nyílászárók rendelkeznek-e megfelelő minősítésekkel. Óvakodjon a silány minőségű, feltűnően olcsó török, román, stb. nyílászáróktól! Érdeklődjön a referenciákról!

A MEGRENDELÉS FOLYAMATA

Amennyiben minden részletet sikerült letisztázni, következhet maga a megrendelés! A nyílászárók megrendelését megelőzően/követően pontos gyártási méretet kell vennie a kereskedőnek, és ennek ismeretében készíthető el a pontos megrendelés. A megrendelés áll eg rajzos megrendelés visszaigazolásból, egy vállalkozó szerződésből (mely tartalmazza a határidőket, fizetési feltételeket). A megrendelés aláírásakor rendszerint 50% gyártási előleget kér a kereskedő, ez normális, mivel a gyártók csak az 50% birtokában kezdik meg a gyártást. Innentől kezdve a nyílászárók gyártási határideje rendszerint 3-4 hét. Ezt követően jelentkezik a kereskedő letisztázni a beépítési időpontot, majd megtörténik a beépítés. A sikeres átadás-átvételt követően kerül kiszámlázásra a fennmaradó 50%. (Bevett szokás az is, hogy a nyílászárók raktárba érkezésekor esedékes a nyílászárók, de csakis a nyílászárók fennmaradó összege, még a beépítés előtt).

AZ AJÁNLAT TARTALMA

Egy nyílászáró csere alkalmával egy árajánlat/megrendelés rengeteg dologból tevődik össze. Ezek közül a legfontosabb tételek: maga a nyílászáró, párkány, takaróléc (elsősorban panellakásban szükséges), bontás-beépítési díj, szállítási díj, és a törmelék elszállításának a díja. Amennyiben az árajánlat kérésekor mindezekre a tételekre egyben kéri az árajánlatot, szintén elkerülhető, hogy a végső ajánlat az eredeti árajánlatkérés többszöröse legyen. Továbbá sok kereskedő "elfelejti" feltüntetni az ÁFA-t. Amennyiben nem panellakásban kíván nyílászárót cserélni, szinte biztos, hogy szüksége lesz utólagos kőműves javítási munkára is. Ezt áltlában az alap árajánlat nem tartalmazza, ezt külön kérni kell. 

A BEÉPÍTÉS UTÁN

Miután  a nyílászáró beépítése befejeződött, és a sikeres átadás-átvétel megtörtént, továbbra is érdemes odafigyelni nyílászáróinkra. A beépítést követően a kereskedő 1 utólagos finombeállítást köteles elvégezni díjmentesen. A nyílászáró vasalatának időszakos olajozása igen fontos a hibátlan működés megőrzéséhez. A vasalattakaró elemek meglétének ellenőrzésével elkerülhető a mozgó részek por általi károsodása. A nyílászárók bármely általános tisztítószerrel tisztíthatók, azonban a súrolószerek kárt tehetnek a fényes felületekben!

A MŰANYAG ABLAK ELŐNYEI

A műanyag ablakoknak a fa és alumínium nyílászárókkal szemben sok előnye van az Ön számára.

A műanyag ablak fa ablakkal szembeni előnyei: nem kell festeni (a fa ablakokat az első 5 év után pár évente újra kell festeni), kedvezőbb az ára, szélesebb színskálából választhat.

A műanyag ablak általános előnye, rendkívül árhatékony. A műanyag ablak alacsonyabb ára jelenti azt, hogy alacsonyabb minőséget képviselne, vagy kevesebbet nyújtana, mint más anyagból készült társai. Az alacsony árnak egyszerűen az az oka, lényegesen nagyobb mennyiségben folyik a gyártás, mint pl. a fa ablakoké.

A műanyag ablakok további előnye rendkívüli hőszigetelő képessége. A műanyag és más ablakok hőszigetelését U értékben szokás megadni. A mai műanyag ablakok Uw értéke jellemzően 0,7 és 1,4 között mozog. Ez az érték minél kisebb, annál jobb az ablak hőszigetelése. A magas hőszigetelés a fűtési költségek csökkenését is hozza magával. Ennek köszönhetően műanyag ablakunk többszörösen megtérül.

A műanyag ablakok egyik további előnye, a gyakran figyelmen kívül hagyott rendkívül magas hangszigetelő képesség. Ha életünket nyugodtan szeretnénk élni, fontos, hogy a külső zajok (pl. utcai forgalom) ne zavarjanak minket a pihenésben. Egy átlagos utca zaj kb 30-40 dB. Egy átlagos műanyag ablak hanggátlása 33 dB. Ha Ön egy átlagos képességekkel rendelkező műanyag ablakot vásárol, Önnek akkor is egy magas hanggátlású nyílászárója lesz. A 33 dB hanggátlás egy egyszerű hanggátló üveggel tovább növelhető egészen 41 dB-ig. Ha Önnek különlegesen magas hanggátlású nyílászáróra van szüksége, akkor a műanyag ablak kiváló választás.

Összességében tehát elmondható, hogy a műanyag ablak ideális választás abban az esetben, ha Ön rendkívül magas ár/érték arányú terméket szeretne vásárolni.

Vállaljuk:

 • - Felmérés, tervezés 
 • - Szaktanácsadás (ingyenes)
 • - Árajánlat készítése (ingyenes)
 • - Nyílászárók bontása, beépítése (csere)
 • - Törmelék elszállítása
 • - Teljes projektek bonyolítása

További termékek, amit ajánlunk ablakainkhoz:

 • - Párkányok
 • - Árnyékolástechnikai termékek
 • - AERECO automata szellőző